If you would like to use any products in a photo shoot, or if you need high resolution photos, please contact me.
Attending Finderskeepers 24-25 August, 2019 - Copenhagen, Denmark


Botanical Boxes represented at Trend Cafe Compose´ by Høeg+Møller  - Formland 15-18 August 2019


Formland 15-18 August 2019. Stand 5342 


 

Yellow Allium represented at - Curated by Mads Arlien-Søborg. Formland 15-18 August 2019We will be happy to see you at Formland 15.-18. August 2019 - Herning - Denmark.Formland Spring 2019 Studie Flyhelsted Trendzone - A Kind Of Nature- Calla Cognac print goes well with stunning lilacJordbo Trendcafe concept by Rikke Skytte at Formland Spring 2019. Craspedia Print in nice surroundings.Trendzone by Mads Arlien-søborg. Protea print in colour mood.


Attending Formland 31.January - 3.February 2019Exhibition at Sidegaden September 2018 - Copenhagen
Attending Formland 16-19 August 2018
Isabellas nr. 1 -2018

Euphorbia, Red Opuntia and Bifurcatum prints styled in Isabellas NR. 1 / 2018Isabellas Nr. 6 2017

Roseleaf print with handpainted kobber - Styled in Isabellas NR. 6 / 2017
RUM - No. 05 / Maj 2017

Red Opuntia print styled in RUM - No. 05 / Maj 2017BLOG:

Kaktus kunst #6 Dorthe Svarrer

May 10, 2016

Designeren Dorthe Svarrer har lavet de smukkeste værker : OPUNTIA. I værkerne danner hendes fine tusch streger kaktussen struktur. Vi har taget en lille snak med Dorthe om hvordan kaktussens former inspirerehendes arbejde og hvordan at hun fasineres af vildt voksenden kaktusser på hendes rejser.

 

Hvad fascinerer dig ved kaktussen? Planter fascinerer mig generelt, ikke at der er gået nogen gartner tabt i mig, men det visuelle udtryk tiltaler mig. Jeg synes kaktussen er helt særlig på mange måder, men det er nok det skulpturelle der gør størst indtryk på mig , og så er den sådan lidt mystisk og minder om noget fjernt og varmt.

Jeg var i Mexico engang og kørte igennem en kaktus ørken hvor de høje kaktusser med arme stod side om side og talte til hinanden. Det var helt fortryllende og lidt ligesom at være midt i en tegnefilm.Hvad inspirerede dig til at arbejde med kaktusser?  Det er det skulpturelle, og det er også på den måde jeg har arbejdet med den på. For mig var det ikke interessant om den kom til at ligne, men mere at den blev som en skulptur, hvor mellemrummene har lige så stor betydning som selve kaktussen. Fladen har jeg arbejdet op med tusch for at give den en struktur og for at forme den.


Hvad er din yndlings kaktus? Kaktusser er noget helt særligt og jeg synes om rigtig mange af dem. Hvis jeg skulle vælge én til mit hjem ville jeg helt klart gå efter en stor en. En med højde, og med gode mellemrum. Det kunne være en opuntia med de runde ører, som jeg selv har brugt til mine kaktus motiver, men det kunne også være en af dem jeg så i Mexico som vist hedder Saguaros eller Organ pipe.


En sidste favorit er en jeg så i Paris i foråret 2014 i Hermes´ udstillingsvindue. Den har en fantastisk blågrå farve, er helt krøllet i fantastiske formationer. En Cereus Peruvianus Monstrosus.

 

Jeg er uddannet tekstildesigner og har arbejdet som sådan for den danske mode industri  siden jeg blev færdiguddannet. Botanikken som sådan er et yndet motiv i en tekstildesigners verden, og noget jeg altid har beskæftiget mig med. Jeg har altid tegnet og malet planter, og pakker altid pen og papir når jeg skal på ferie. Der er ikke noget så skønt og afstressende som at sidde og fordybe sig i en plante. Og hvis det så oveni købet lykkedes dig at få noget godt på papiret, så er det lykke.

Det er sikkert og vist - næste gang går min ferie til et KAKTUS land.


Dorthe Svarrers fine værker "Opuntia" i A3 kan købes hos Kaktus København til 300 kr. 


http://www.kaktuskbh.dk/kaktuskbh/blog/

http://www.kaktuskbh.dk/#intro