You find my plant cards at

https://www.plantkbh.dk/New Blog

https://www.plantkbh.dk/blogs/blog/dorthe-svarrer-det-er-vigtigt-at-planten-taler-til-mig


Dorthe Svarrer: "Det er vigtigt at planten taler til mig"


7. september 2022

Dorthe Svarrer

Dorthe Svarrer er uddannet tekstildesigner fra Danmarks Designskole i 1988, men har lige siden hun blev færdig arbejdet i modebranchen, hvor hun har tegnet og malet et utal af botaniske mønstre til sæsonens metervarer. 

Ifølge Dorthe er botanikken et uudtømmeligt univers og man kan fordybe sig på mange planer. Det gav hende lysten til at skabe sin egen plante- og blomsterverden i form af kort og plakater, men med et mere moderne udtryk end traditionel akvarel. På fineste vis illustrerer Dorthe tropiske grønne planter med deres karakteristiske kendetegn som Philodendron Pink Princess’ lyserøde blade, Måneskins hvide pletter eller Alocasia Zebrinas stribede stængler.

 

Dorthe Svarrer

Det er ikke overraskende for os at Dorthe elsker planter. Og hun går gerne efter planter, som har en særlig farve eller en smuk skulpturel form: 

“Det er vigtigt at planten taler til mig, den skal kunne noget, og så er det jo min opgave at formidle det ned på papiret. Lige nu er jeg meget betaget af Begonier. Deres mangfoldighed af former og farver er imponerende, og jeg er særlig vild med den kategori med de kraftige kulørte stilke og asymmetriske blade i sjove farve kombinationer”. 

Dorthe Svarrer

Når Dorthe har udset sig en plante, som hun finder interessant at male, bruger hun gerne lang tid på at arrangere den, så den tager sig bedst muligt ud. Hun kan derfor sagtens finde på at klippe et blad eller stængel helt væk, eller sågar tape det fast et andet sted på planten.  

Desuden tager hun mange fotos undervejs, som sammen med den fysiske plante, bruges som inspiration til det endelige oplæg, og så er det bare at gå i krig med pensel og papir, fortæller Dorthe Svarrer.
 FINDERSKEEPERS 2019

 


Attending Finderskeepers 24-25 August, 2019 - Copenhagen, Denmark

 

Botanical Boxes represented at Trend Cafe Compose´ by Høeg+Møller  - Formland 15-18 August 2019

 

Formland 15-18 August 2019. Stand 5342 

 

 

Yellow Allium represented at - Curated by Mads Arlien-Søborg. Formland 15-18 August 2019

 

 

We will be happy to see you at Formland 15.-18. August 2019 - Herning - Denmark.

 

Formland Spring 2019 

 

Studie Flyhelsted Trendzone - A Kind Of Nature- Calla Cognac print goes well with stunning lilac

 

Jordbo Trendcafe concept by Rikke Skytte at Formland Spring 2019. Craspedia Print in nice surroundings.

 

Trendzone by Mads Arlien-søborg. Protea print in colour mood.

 

Attending Formland 31.January - 3.February 2019

 

Exhibition at Sidegaden September 2018 - Copenhagen

 

 

Attending Formland 16-19 August 2018

 

 

Isabellas nr. 1 -2018

Euphorbia, Red Opuntia and Bifurcatum prints styled in Isabellas NR. 1 / 2018

 

 

Isabellas Nr. 6 2017

Roseleaf print with handpainted kobber - Styled in Isabellas NR. 6 / 2017

 

 

RUM - No. 05 / Maj 2017

Red Opuntia print styled in RUM - No. 05 / Maj 2017

 

 

BLOG:

Kaktus kunst #6 Dorthe Svarrer

May 10, 2016

Designeren Dorthe Svarrer har lavet de smukkeste værker : OPUNTIA. I værkerne danner hendes fine tusch streger kaktussen struktur. Vi har taget en lille snak med Dorthe om hvordan kaktussens former inspirerehendes arbejde og hvordan at hun fasineres af vildt voksenden kaktusser på hendes rejser.

 

Hvad fascinerer dig ved kaktussen? Planter fascinerer mig generelt, ikke at der er gået nogen gartner tabt i mig, men det visuelle udtryk tiltaler mig. Jeg synes kaktussen er helt særlig på mange måder, men det er nok det skulpturelle der gør størst indtryk på mig , og så er den sådan lidt mystisk og minder om noget fjernt og varmt.

Jeg var i Mexico engang og kørte igennem en kaktus ørken hvor de høje kaktusser med arme stod side om side og talte til hinanden. Det var helt fortryllende og lidt ligesom at være midt i en tegnefilm.

Hvad inspirerede dig til at arbejde med kaktusser?  Det er det skulpturelle, og det er også på den måde jeg har arbejdet med den på. For mig var det ikke interessant om den kom til at ligne, men mere at den blev som en skulptur, hvor mellemrummene har lige så stor betydning som selve kaktussen. Fladen har jeg arbejdet op med tusch for at give den en struktur og for at forme den.

 

Hvad er din yndlings kaktus? Kaktusser er noget helt særligt og jeg synes om rigtig mange af dem. Hvis jeg skulle vælge én til mit hjem ville jeg helt klart gå efter en stor en. En med højde, og med gode mellemrum. Det kunne være en opuntia med de runde ører, som jeg selv har brugt til mine kaktus motiver, men det kunne også være en af dem jeg så i Mexico som vist hedder Saguaros eller Organ pipe.

 

En sidste favorit er en jeg så i Paris i foråret 2014 i Hermes´ udstillingsvindue. Den har en fantastisk blågrå farve, er helt krøllet i fantastiske formationer. En Cereus Peruvianus Monstrosus.

 

Jeg er uddannet tekstildesigner og har arbejdet som sådan for den danske mode industri  siden jeg blev færdiguddannet. Botanikken som sådan er et yndet motiv i en tekstildesigners verden, og noget jeg altid har beskæftiget mig med. Jeg har altid tegnet og malet planter, og pakker altid pen og papir når jeg skal på ferie. Der er ikke noget så skønt og afstressende som at sidde og fordybe sig i en plante. Og hvis det så oveni købet lykkedes dig at få noget godt på papiret, så er det lykke.

Det er sikkert og vist - næste gang går min ferie til et KAKTUS land.

Dorthe Svarrers fine værker "Opuntia" i A3 kan købes hos Kaktus København til 300 kr. 

 

http://www.kaktuskbh.dk/kaktuskbh/blog/

http://www.kaktuskbh.dk/#intro